תוכן עניינים
קבלת ויזת עבודה לסינגפור היא בדרך כלל פרוצדורה קלה יחסית. שכן ממשלת סינגפור מעודדת צמיחה על ידי ייבוא של האנשים האינטליגנטיים בעולם אל שטחה. הסעיף היחיד בו יש לעמוד על מנת לקבל אישור עבודה תקף במדינה היא הוכחת הכנסה של מעל 2400 דולר לחודש.
בין אם המטרה היא להגיע לסינגפור כדי להקים עסק או חברה ובין אם המטרה היא לעבוד כשכירים, חשוב להבין ראשית אילו ויזות יאפשרו לנו לעבוד בצורה חוקית בסינגפור ומה הם התנאים לקבלת הוויזות השונות כששוקלים לעשות רילוקיישן לסינגפור.
על מידת הפתיחות של סינגפור לעובדים זרים, ניתן ללמוד ממבחר סוגי הוויזות הרחב, המאפשר למגוון עובדים להתפרנס באופן חוקי לחלוטין בסינגפור. להלן הסבר קצר על הוויזות השונות:
ויזות מסוג Professionals
לאנשי מקצוע הנחשבים למומחים בתחומם, מוצעים שלושה סוגים של ויזות המאפשרות לעבוד בסינגפור:
- Employment Pass – אשרה שניתנת לרוב הישראלים שמהגרים לסינגפור מטעם מקום עבודתם (רילוקיישן). ויזה זו מיועדת עבור בעלי מקצוע בדרג ניהולי העומדים בתנאים מחמירים כמו השכלה נאותה וניסיון מקצועי נרחב, שעתידים להשתכר לכל הפחות 4,500 דולר סינגפורי בחודש. האשרה ניתנת לחידוש אחת ל3 שנים.
- EntrePass – ויזה המיועדת עבור אזרחים זרים המעוניינים להקים עסק בסינגפור ועבור משקיעים פוטנציאליים. גם במקרה הזה, בדומה לכל סוגי הוויזות, על מגיש הבקשה להוכיח שהוא עומד בשלל תנאים כמו ניסיון בתחום הניהול, הישגים יוצאי דופן בתחום העיסוק ועוד. יש רק לציין כי ישנם עסקים שלא ניתן לקבל עבורם את האישור ובכלל זה עסקים כמו בתי קפה, מועדונים, סוכנויות השמה, מכוני עיסוי ועוד. אשרה זו ניתנת לחידוש אחת ל3 שנים.
- Personalized Employment Pass – ויזה המיועדת עבור בעלי משרות בכירות ללא אשרת עבודה, שמרוויחים לפחות 18,000 דולר סינגפורי בחודש ובעלי ויזת Employment Pass המשתכרים יותר מ-12,000 דולר סינגפורי בחודש. סוג זה של ויזה ניתן למשך שלוש שנים לכל היותר ומעניק גמישות רבה יותר בהשוואה ל-Employment Pass. בין השאר בעלי ויזת Personalized Employment Pass יכולים להישאר חצי שנה בסינגפור ללא עבודה וליהנות מגמישות רבה בכל הקשור להחלפת עבודות ומעבר בין מעסיקים.
- Letter of Consent – אשרת שהייה שניתנת לילדים ולבני זוג של מהגרים לסינגפור שקיבלו אשרה מסוג Employment Pass.
ויזות מסוג Skilled and semi-skilled workers
סינגפור מציעה בנוסף שורה ארוכה של ויזות המיועדות עבור עובדים מיומנים ועובדים מיומנים למחצה. כך לדוגמה, S Pass מיועד עבור עובדים מיומנים בדרג הבינוני שמרוויחים לפחות 2,500 דולר סינגפורי בחודש Work permit for foreign workers, היא ויזה השמורה לעובדים מיומנים למחצה העוסקים בתחומים ספציפיים כמו ענף הבנייה או הייצור ואילו Work Permit for performing artiste היא ויזה המיועדת עבור אמני במה.
מידע נוסף
לכל אחת ואחת מהוויזות ישנם תנאים ספציפיים וקהל יעד משלה, כשהמידע העדכני ביותר בנוגע לדרישות, לתנאים, לפריבילגיות שמעניקות הוויזות השונות וכיו"ב, מופיע באתר של שר העבודה הסינגפורי, בלינק הזה (ניתן למצוא באתר את כל המידע האמין ביותר על כל סוגי הוויזות שמאפשרות לעבוד באופן חוקי בסינגפור).
תהליך הגשת הבקשה לויזת עבודה בסינגפור
ניתן להגיש מועמדות לוויזת עבודה באופן מקוון דרך EP – השירות המקוון להגשת מועמדות באמצעות המשרד לכוח אדם (MOM).
השלב הראשון בתהליך הגשת המועמדות כוללים:
- מציאת עבודה בסינגפור על ידי העובד
- הגשת הבקשה על ידי המעסיק
- תשלום דמי עיבוד הגשת המועמדות
- קבלת אישור עקרוני (IPA) או מכתב דחייה עקרוני
- נסיעה לסינגפור באמצעות מכתב ה-IPA
- הגשת בקשה להנפקת ויזת העבודה בסינגפור
- תשלום העמלה עבור האישור
- קבלת מכתב הודעה כאשר האישור הונפק
- רישום במרכז השירות לאישורי תעסוקה (EPSC)
- צילום דרכון בתוקף (לפחות שנה)
- צילום תעודת בגרות או 12 שנות לימוד או אישור + כל תעודה של לימודים נוספים – תואר או לימודי תעודה.
השלב השני – המתנה עד קבלת האישור
לאחר שהחברה קיבלה את המסכים היא מגישה את הבקשה לרשויות בסינגפור והבקשה תיכנס לתהליך. בין שבוע לשבועיים לאחר הגשת הבקשה תקבל החברה עבורך "אישור רשמי" שיהיה עליך להציג בכניסה לסינגפור.
השלב השלישי – רכישת כרטיס טיסה
רק לאחר קבלת האשרה יש לרכוש את כרטיס הטיסה.
השלב הרביעי – הצהרה בסינגפור
עם הכניסה לסינגפור עליך להצהיר שהגעת למטרת עבודה ולציין את שם החברה, הכתובת וכו' לפי התדריך שתעבור לפני יציאתך מהארץ.
השלב החמישי – סיום התהליך
בסינגפור יהיה עליך לבצע בדיקות רפואיות שאותן תשלח למשרד העבודה בכדי להנפיק את האישור הקבוע. האישור ניתן לתקופה של שנה וניתן להאריכו עד לשנתיים.
עלויות האגרה
עלות אישור העבודה – כ 1500$ סינגפורי – ממומן ע"י החברה באופן מלא.
עוד בארץ יהיה עליך להפקיד לפיקדון 1000$ אמריקאי לטובת הוצאת האישור עבודה
לידיעתך – אשרת אשרת העבודה זו תקפה אך ורק לעבודה באותה החברה שדרכה הונפק אישור העבודה!!! ולא ניתן לעבור בין החברות.
שיקולים חשובים אחרים
עובדים מומחים ומיומנים מסוימים יכולים להביא עמם בני משפחה קרובים כגון בני זוג/בנות זוג וילדים שגילם מתחת ל-21 באמצעות אישור נסמכים. בני משפחה שאינם עומדים בתנאים לאישור נסמכים יצטרכו להשיג אישור ביקור לטווח ארוך (LTVP).
ראוי לציין גם כי סינגפור מגדירה סף משכורת מינימלי עבור עובדים זרים. על מועמדים לאישור תעסוקה להרוויח לפחות 4,500 דולר בחודש. סינגפור הכריזה כי שכר המינימום יעלה ל-5,000 דולר בספטמבר ספטמבר 2022. למגזר השירותים הפיננסיים יש סף נפרד, העומד כעת על 5,000 דולר בחודש ויעלה לכדי 5,500 דולר השנה.
על החברות הישראליות שפועלות בסינגפור
- Start-Up Nation Finder™
פלטפורמה חינמית ומקוונת, היא המשאב המוביל למידע מעמיק על סטארט-אפים ישראלים, משקיעים, רכזות, תאגידים רב לאומיים וטכנולוגיות אקדמיות. על ידי שילוב של טכנולוגיית נתונים, מיקור המונים וצוות של אנליסטים מקצועיים, האתר מספק מידע ותובנות עדכניות ביותר על יותר מ-6,400 חברות פעילות.
באתר תוכלו למצוא רשימה של כל החברות הישראליות בעלות שלוחות ברחבי סינגפור: https://finder.startupnationcentral.org/startups/search
- לשכת המסחר תל אביב והמרכז
לשכת המסחר תל אביב והמרכז מייצגת את עיקר מגזר המסחר והשירותים, הכולל 240 ענפי משק מרכזיים, תתי ענפים וענפי משנה, והוא מהווה 67% מהתוצר העסקי ו- 69% מהתעסוקה במגזר העסקי. 80 החטיבות הענפיות הפועלות בלשכה יוצרות מסגרת רבת השפעה מול גורמים ממסדיים, רשויות המדינה וגופים שונים, בשורה של נושאים ענפיים לפתרון בעיות ולקידום האינטרסים של חבריהן.
באתר הלשכה מופיעה טבלה המרכזת את כל ההזדמנויות העסקיות שקיימות בסינגפור – https://www.chamber.org.il/serviceslobby/opportunities/?country=139
- לשכת המסחר ישראל-אסיה
לשכת המסחר ישראל-אסיה נוסדה בשנת 1984 כעמותה ללא מטרות רווח ע”י הגורמים הכלכלים המובילים בישראל לרבות התאחדות התעשיינים, מכון הייצוא, אגוד לשכות המסחר, אגוד התעשייה הקיבוצית ומשרדי החוץ, האוצר, והתמ”ת. בין החברים בלשכה חברות ממשלתיות, ציבוריות ופרטיות.
הלשכה פועלת לקדם את יחסי המסחר של ישראל עם מדינות אסיה ולהעמקת שיתוף הפעולה בין הלשכה ובין גורמים מקבילים באסיה כמו גם מול הממסד הכלכלי והחברות בישראל.
באתר הלשכה תוכלו למצוא הזדמנויות עסקיות בסינגפור https://israel-asia.org/%d7%94%d7%96%d7%93%d7%9e%d7%a0%d7%95%d7%99%d7%95%d7%aa/?lang=he