מתניידים המעוניינים לעבור לאוסטרליה למטרות עבודה, יצטרכו להוציא ויזה לתקופה של שנה אחת. ויזת העבודה באוסטרליה מוגדרת כויזת עבודה-חופשה לאוסטרליה (Subclass 462), כלומר מעניקה אישור חוקי לישראלי המעוניין לעבוד באוסטרליה.
לפני הכל, חשוב לבדוק בכלל שעדיין ניתן להגיש בקשה לויזת עבודה וחופשה לאוסטרליה, להלן קישור – לבדיקה.
שלב 1 – בידקו זכאותכם להגשת בקשה להוצאת הויזה לאוסטרליה
על מנת לבדוק האם אתם זכאים להוציא את ויזת העבודה חופשה, עליכם לעמוד בכל התנאים.
מי זכאי להוציא את הויזה?
- אזרח ישראלי בגילאים 18-30.
- שהייה מחוץ לאוסטרליה בזמן הגשת הבקשה.
- ללא ויזת עבודה קודמת (גם לא על דרכון זר אם יש)
- ללא הרשעות פליליות
- ללא בעיות רפואיות משמעותיות שעלולות להוות נטל על מערכת הרפואה האוסטרלית (ייתכן ויבקשו בדיקות רפואיות)
- הוכחת יכולת כלכלית המאפשרת את השהייה באוסזטרליה, כוללים כרטיסי טיסה הלוך ושוב.
- ללא חוב לממשלת אוסטרליה.
- ללא עיסוק בלימודים באוסטרליה האורכים יותר משלושה חודשים.
את רשימת התנאים הרשמית תוכלו לראות גם כאן.
מידע נוסף:
- מידע כללי על התהליכים ועל מדיניות ההגירה לאוסטרליה תוכלו למצוא כאן.
- מגישי בקשה על בסיס מערכת יחסים עם בן או בת זוג אוסטרלים (כגון נישואים, אירוסין, דה-פקטו ובני זוג מאותו מין) מתבקשים לפנות לשגרירות באמצעות הדואר האלקטרוני לקבלת הנחיות נוספות להגשת הבקשה בנוסף למידע המופיע בחוברת המתאימה.
שלבים תפעוליים:
שלב 2 – מלאו את טופס הבקשה
לאחר שראיתם כי אתם זכאים להגיש בקשה להוצאת ויזה, היכנסו לכאן ולחצו Apply.
עליכם לפתוח חשבון ImmiAccount שדרכו יתנהל התיק שלכם מול אוסטרליה. לאחר פתיחת החשבון, לחצו על New Application וחפשו את הויזה הרלוונטית עבורכם – Working Holiday 426 לדרכון ישראלי.
בהגשת הבקשה עליכם למלא שאלון עבור ויזת עבודה וחופשה, שכולל בתוכו שישה עשר עמודים של שאלות שונות אודותיכם: כתובות, דרכונים, שירות צבאי, שאלות רפואיות ומשטרתיות.
אורכו של טופס הבקשה הוא 16 עמודים, טופס ארוך ומתיש המכיל שאלות פתוחות וסגורות.
לכן חשוב לעבור בקפידה על כל סעיפיו כדי שלא תטעו בכתיבת פרטיכם וכדי שתבינו היטב את המשמעויות של כל סעיף.
שלב 3 – צרפו את המסמכים הנדרשים
לאחר מילוי השאלון, תדרשו לצרף מסמכים לבקשה. בטרם הגשת הבקשה, עליכם לאסוף את כל המסמכים הרלוונטיים להגשת הויזה ולתרגם אותם לאנגלית על ידי מתרגם מוסמך.
אילו מסמכים צריך לשלוח?
- תעודת לידה בעברית או באנגלית
- צילום דרכון בתוקף לחצי שנה לפחות
- תמונת פספורט עדכנית וברורה (תמונה מטושטשת עשויה לא להתקבל).
- הצגת תעודת בגרות מלאה והוכחת מעבר בחינת בגרות באנגלית, ברמת 3 יחידות. לאלו מכם שאין תעודת בגרות מלאה, עליכם לפנות לבית הספר על מנת לקבל תעודת סיום 12 שנות לימוד עם חתימת בית הספר. אם אפשרות זו חסומה עבורכם, תוכלו לבצע מבחן ידע באנגלית (IELTS או TOEFL).
- תעודת שחרור מהצבא/שירות לאומי/פטור משירות צבאי – יש לצרף את המסמך הרשמי ולא את הכרטיס שקיבלתם בסוף השירות.
- בדיקות רפואיות – בדרך כלל ישלחו אתכם לבדיקות רפואיות אם סימנתם בשאלון שיש לכם בעיה רפואית מסויימית או שהייתם במדינות עולם שלישי מעל ל-3 חודשים או שאתם מתכוונים לעבוד בתחום הרפואה והילדים.
הדרישה לעריכת בדיקות תופיע כדגל צהוב ליד שמכם + קישור בתחתית הדףArrange Health Examinations, בנוסף תקבלו מייל על כך.
מה עליכם לעשות עכשיו?
- קבעו תור למרפאה – בישראל יש מרפאה שמוסמכת ספציפית, בתל אביב לבדיקות האלו בעלות 1,100 ש"ח.
פרטי המרפאה: "מרכז רפואי עתידים" – רחוב הנחושת 2, קומה 3 כניסה C, רמת החייל תל אביב.
טלפונים: 050-5517523; 052-8704040; 03-6778828. - מלאו מכתב הפניה – לאחר שקבעתם תור, היכנסו לImmiAccount שלכם > לחצו על Health Assessment > היכנסו לקישור "Organize Health Examinations". משם תופנו לשאלון רפואי קצר של שאלות Yes/No. ענו עליו בזהירות ובאמינות. בסיום הדפיסו את מכתב ההפנייה. (Print Referral Letter)
- אם אתם בחו"ל – כנסו לקישור הבא, הכניסו את המדינה שאתם נמצאים בה, וראו את המרפאות תחת הקטגוריה Panel Phisician.
הגיעו למרפאה עם: דרכון ומכתב ההפניה מודפס שקיבלתם מ-Immiaccount. - הוכחת יכולת כלכלית לשהות באוסטרליה על-ידי הצגת מסמכים בנקאיים. עליכם להציג מסמכים מתורגמים לאנגלית, לכלול את פרטיכם האישיים ולהיות חתומים עם חתימה וחותמת של הבנק (כולל חתימת הבנקאי).
הסכום המינימלי אותו תדרשו להציג הוא 15,000 ש"ח אך מומלץ להראות שיש לכם 20,000 ש"ח. סכום זה יאפשר לכם לכסות את העלויות הראשוניות בהגעה לאוסטרליה, בהתחשב בעובדה שתקופת ההסתגלות באוסטרליה עלולה לארוך מספר שבועות, בהם יש לדאוג באופן מלא לכל ההוצאות.
המסמכים הבנקאיים יכללו את כל אלה:
- אישור בעלות על החשבון – וודאו שהשמכם המלא מופיע יחד עם מספר החשבון
- ריכוז יתרות, כולל עו"ש, פקדונות וחסכונות (כל אחד בנפרד – רצוי להראות שיש כסף נזיל למחייה אך גם סכומי כסף נוספים במידת הצורך)
- במקרה בו השהייה שלכם, כולה או חלקה, ממוממנת על-ידי אדם אחד, יש לצרף את אותם מסמכים על שמו של המממן ולצרף לכך מכתב המפרט את אופן התמיכה.
במידה ושכחתם לצרף מסמך כלשהו וכבר שלחתם את הבקשה או ששכחתם לתרגם מסמך שכבר הגשתם, תמיד תוכלו לשנות ולצרף עוד מסמכים. פשוט הכנסו ל- Immiaccount, לחצו על הבקשה שלכם וצרפו את המסמכים תחת attach documents.
חשוב לשים לב! בדקו לפחות פעם בשבוע את חשבון הImmiAccount שלכם תחת קטגוריית "Messages" כדי לראות אם קיבלתם דרישה להשלמת מסמכים נוספים כמו בדיקות רפואיות או ביומטריות ועוד. היו זהירים! אי בדיקת תיבת ההודעות עלולה לגרום לעיכוב התיק ואפילו לדחיית הבקשה על הסף.
שלב 4 – שלמו ושלחו את הבקשה
בתום מילוי הטופס האלקטרוני האוסטרלי תדרשו לשלם אגרת ויזת עבודה וחופשה לאוסטרליה. העלות עבור אזרח בעל דרכון ישראלי היא 502 דולר אוסטרלי כולל עמלת אשראי, שימו לב כי תוכלו לשלם באשראי בלבד.
בחישוב בעלויות עבור הוצאות הויזה לקחו בחשבון גם את תרגום המסמכים ודמי טיפול במידה ותעזרו ביועץ לצורך ליווי בתהליך.
לאחר ביצוע התשלום, ודאו שקיבלתם למייל מכתב עם אישור שליחת התיק.
שלב 5 – המתינו ובידקו את חשבון ה- ImmiAccount שלכם
היו סבלניים בהמתנה לקבלת התשובה לאישור הויזה שכן היא עלולה לקחת מספר חודשים, זאת בהתאם לעומס העבודה, החופשים והחגים של מחלקת ההגירה האוסטרלית.
שימו לב כי מקסימום ימי ההמתנה הינם 20 חודשים.
השלב שלאחר קבלת ויזת העבודה
לאחר שקיבלתם את ויזת העבודה וחופשה לאוסטרליה יש לשים לב להגבלות שהוא מכיל. הכי חשוב להסתכל על תאריך הכניסה האחרון לאוסטרליה. לאחר תאריך זה, תצטרכו להתחיל את התהליך מההתחלה ולהגיש בקשה מחדש. לכן מומלץ להמתין עם הזמנת כרטיס הטיסה עד לקבלת הויזה.
דברים נוספים שחשוב לדעת:
- תנאי הויזה מאוד ברורים וכדאי לא להתחכם – אין לעבוד אצל אותו מעסיק יותר מ-6 חודשים ברצף (למעט עבודות התנדבותיות ומאושרות) ואין ללמוד יותר מ-4 חודשים בסה"כ.
- טופס ההגירה האוסטרלית – עליכם למלא אותו בכניסה לאוסטרליה.
- אסור להכניס מוצרים מן הטבע והחי, כמות מופרזת של אלכוהול או סיגריות או מעל 10,000 דולר אוסטרלי או מוצר שווה ערך לכך.
החברות הישראליות הפועלות באוסטרליה
Start-Up Nation Finder™, פלטפורמה חינמית ומקוונת, היא המשאב המוביל למידע מעמיק על סטארט-אפים ישראלים, משקיעים, רכזות, תאגידים רב לאומיים וטכנולוגיות אקדמיות. על ידי שילוב של טכנולוגיית נתונים, מיקור המונים וצוות של אנליסטים מקצועיים, אנו מסוגלים לספק את המידע והתובנות העדכניות ביותר על יותר מ-6,400 חברות פעילות.
באתר תוכלו למצוא רשימה של כל החברות הישראליות בעלות שלוחות ברחבי אוסטרליה: https://finder.startupnationcentral.org/startups/search