המדריך המלא להוצאת ויזת עבודה לגרמניה

תוכן עניינים

שלב מקדים: הבינו באיזו קטגוריה אתם נמצאים ובדקו זכאותכם 

רבים מעוניינים לעשות רילוקיישן לגרמניה. גרמניה היא מדינה בה שירותי הרווחה מתקדמים במיוחד, מה שמבטיח עבודה נוחה בתנאים הוגנים עבור כל עובד ועובדת במדינה האירופית.

במידה ואתם אזרחים של אחת ממדינות האיחוד האירופי אין לכם ממה לחשוש. לגרמניה יש הסכם, כמרבית מדינות האיחוד המאפשר כניסה של עובדים מכל רחבי היבשת ללא מתן אישורים נוספים. במידה ואתם אזרחים אירופים תהיו זכאים גם לזכויות סוציאליות נוספות כמו הפרשה לפנסיה וכיוצא באלו.

אשרת עבודה עבור מי שאינו אזרח של אחת ממדינות האיחוד האירופאי

אם אין לכם דרכון אירופאי, עומדת לכם האפשרות להיכנס לגרמניה ולשהות בה במשך שלושה חודשים סך הכול. במשך התקופה הזו, לא תוכלו לעבוד אך תוכלו בהחלט לחפש עבודה ולנסות להוציא ויזה שתאפשר לכם להתפרנס בברלין. גרמניה היא מדינה שמעודדת הגירה של עובדים זרים ועדות לכך ניתן למצוא בשפע הוויזות שניתן להוציא בקלות רבה יחסית.

להלן כמה מהן על קצה המזלג:

ויזה לעבודה בגרמניה במקצועות דרושים במסגרת  Blue Card 

ויזת עבודה "משודרגת" הניתנת למומחים העומדים בתנאים מסוימים. בין השאר כדי להיות זכאים לבלו קארד יש לעמוד בתנאי שכר מסוימים (השכר המינימלי משתנה משנה לשנה) ולהיות בעלי השכלה אקדמית מוכרת בתחום העיסוק שלכם. הבלו קארד ניתן לתקופה של שנה עד ארבע שנים, בהתאם למשך חוזה העבודה של העובד ובני משפחתו של העובד שמחזיק בבלו כארד, יכולים לקבל ויזת איחוד משפחות ולשהות בברלין כל עוד הבלו כארד בתוקף.

ויזת עצמאי או ויזת אמן 

ויזת אמן היא ויזה שקל יחסית לקבל בברלין. זאת כיוון שהבקשה לקבלת ויזת אמן נבחנת במשרד הזרים עצמו ולא מועברת למשרד חיצוני כלשהו. זאת לעומת ויזת פרילנסר, שמועברת בדרך כלל ללשכת המסחר האזורית או להנהלת הסנאט לכלכלה. כדי לקבל ויזת פרילנסר או ויזת אמן, יש להוכיח שהשהות בברלין נחוצה על ידי הצגת הצעות עבודה מגופים ועסקים מקומיים, להציג תיק עבודות מרשים ולהוכיח שהתפרנסתם ממשלח היד שלכם בישראל. כמו כן יש להירשם כתושב העיר בעירייה ולרכוש פוליסת ביטוח רפואי. מעבר לכל זה יש להוכיח שמגיש הבקשה מחזיק בהון עצמי בגובה מסוים, על מנת שיוכל להבטיח שלא יהווה נטל על המערכות הסוציאליות של העיר.

ויזת עבודה לשכיר אקדמאי 

במידה וקיבלתם הצעת עבודה מחברה גרמנית, כנראה שלא תתקלו בשום בעיה מיוחדת. כל שיהיה עליכם לעשות הוא לבקש מהמעסיק שלכם לשלוח על כך הצהרה למשרד העבודה הגרמני. בדרך כלל, במיוחד כאשר מדובר על תחומים החסרים בכוח אדם, משרד העבודה הגרמני לא מוסיף קשיים ואין בעיה להוציא את האישור הנכסף. מה שכן חשוב לשים אליו לב הוא לוודא כי הילדים מקבלים אישור שהיה במדינה, שמקנה להם את הזכות ללמוד במערכת החינוך הגרמנית וכן הלאה. כמו כן, במידה ובן הזוג רוצה לעבוד בגרמניה, צריך להוציא גם עבורו אישור עבודה תקין. אשרת העבודה לשכיר אקדמאי היא בדרך כלל שלוש שנים. אם אתם מעוניינים להמשיך בחברה, תצטרכו להגיש בקשה נוספת לשלוש שנים הבאות.

ויזת יזמות 

ויזת יזמות מתאימה לישראלים שמעוניינים להגיע לברלין כדי להקים חברה חדשה. התהליך דומה לתהליך שיש לעבור כשמעוניינים להוציא ויזת עצמאי אך במקרה הזה, הדברים מעט מורכבים יותר. זאת כיוון שיש להציג כחלק מהבקשה גם תכנית עסקית, תכנית פיננסית וכיו"ב ומובן שלהכניס לתמונה גם יועץ מס ועורך דין.

ויזת התמחות 

ויזת התמחות היא ויזה עבור אלו שרוצים לעבוד עד חצי שנה במקצוע אותו למדו. הם יצטרכו להוציא מסמכים שיוכיחו כי עברו את ההכשרה המתאימה וכי ישנו מקום המעוניין לקלוט אותם.

ויזת עבודה בגרמניה לצעירים עבור כמה חודשים 

למעשה מדובר על תהליך הוצאת אישור עבודה הדומה לזה של כל שכיר. כל שעליכם לעשות הוא להוכיח כי יש מעסיק המעוניין לקלוט אתכם. מכיוון שאנו מדברים על משך עבודה קצר יחסית, לא מדובר בפרוצדורה מורכבת במיוחד.

פירוט על כל סוגי הויזות תוכלו למצוא – כאן.

איך מגישים את הבקשה לויזה בגרמניה?

שלב ראשון – הכנת הבקשה

רצוי להתחיל בתהליך הכנת הבקשה ברגע שיש לכם תכניות לשהייה ארוכת טווח בגרמניה. כל הליך הוויזה יכול לקחת מספר חודשים. בשלב זה, מלאו את טופס הבקשה המקוון, הדפיסו אותו וחתמו עליו. לחלופין, תוכלו להדפיס את הטופס ישירות מכאן ולמלא אותו ידנית. עליכם למלא את טופס הבקשה, לאסוף את רשימת המסמכים הדרושה עבורכם עפ"י סוג הויזה אליה אתם מגישים בקשה.

רשימת מסמכים הדרושים לכל סוגי ויזות:

  • טופס בקשה לויזה אותו תמלאו, תדפיסו, תחתמו ותביאו אתכם
  • שתי תמונות פספורט מ3 החודשים האחרונים
  • דרכון בתקוף לפחות 3 חודשים מתאריך היציאה לגרמניה ושמכיל לפחות 2 עמודים ריקים
  • אישור ביטוח בריאות בגרמניה, בכיסוי של לפחות 30 אלף אירו (כל הביטוחים מציעים כיסוי גבוה מכך)
  • הוכחה לאיתנות פיננסית במהלך שהותכם בגרמניה. במידה ואתם טסים לטובת לימודים תזדקקו לחשבון חסום בגרמניה או הוכחה מהוריכם שבאפשרותכם לתמוך בכם כלכלית (תצהירי בנק, 3 תלושי משכורות אחרונים והצהרה חתומה)
  • צילומים של ויזות ישנות במידה וישנם

מסמכים נוספים שעליכם לצרף בהתאם לסוג הויזה המבוקשת:

 הערות כלליות לגבי כל המסמכים:

  • נהלו קלסר מסודר והביאו 2 העתקים מכל מסמך. בהמשך הקלסר הזה ימשיך אתכם בגרמניה, שכן תצטרכו להציג חלק מהמסכים פעם נוספת לטובת רישום בעירייה ובהמשך הוצאת אישור שהיה במשרד זרים.
  • המסמכים צריכים להיות מתורגמים לאנגלית או גרמנית. אם המסמכים כבר כתובים באנגלית אין צורך לתרגם אותם לגרמנית.

שלב שני – הזמינו תור לשגרירות גרמניה

קבעו תור לשגרירות גרמניה בשגרירות לתאריך בו אתם בטוחים שכל המסמכים הדרושים לבקשה יהיו בידכם. רצוי לקבוע תור מראש מכיוון שלעיתים אין תורים פנויים שבועות קדימה.

שלב שלישי – הגיעו לשגרירות 

על מנת להגיש את בקשתכם, הנכם מתבקשים להגיע באופן אישי לתור שנקבע לכם בשגרירות גרמניה בתל אביב. עשו לעצמכם טובה גדולה ותכוונו להגיע חצי שעה לפני. השגרירות נמצאת במרכז תל אביב עם כל המשתמע מכך (פקקים, חניה ושות').

בשגרירות יקבלו מידיכם את כל תיק המסמכים הנדרשים ויגבו את האגרה. כמו כן ישאלו אתכם שאלות על הנסיעה המתוכננת, יצלמו אתכם וייקחו את טביעת האצבעות שלכם. ייתכן שיבקשו מכם מסמכים נוספים אותם תצטרכו להפיק ולחזור לשגרירות במועד אחר. במהלך הפגישה ייקחו מכם את הדרכונים והם יוחזרו רק בסיום הטיפול בבקשה.

אל תשכחו להביא איתכם עותק מודפס של טופס הבקשה לויזה שמילאתם בשלב הראשון.

מה עלות האגרה? הוצאת ויזה לגרמניה תעלה 75 אירו למבוגר ו35 אירו לקטין, וזאת ללא קשר לסוג הויזה המבוקשת.

שלב רביעי – המתינו

עפ"י אתר השגרירות, הטיפול עלול לקחת עד 3 חודשים, כתלות בעומס שיש בשגרירות. ייתכן שבמהלך הטיפול גם יבקשו מכם להמציא מסמכים נוספים.

באופן עקרוני במהלך הטיפול השגרירות לא תענה על פניות בדבר התקדמות הטיפול. לאחר מכן הכלל הוא: עונים אך ורק לפניות של מבקש הבקשה בעצמו, בא כוחו על פי חוק או מיופה כוח המציג ייפוי כוח בכתב.

בעת קבלת ההחלטה ייצרו אתכם קשר ע"מ להגיע לאסוף את הדרכונים והויזה.

שלב חמישי – השבת הדרכון

ברגע שהתקבלה החלטה בעניינכם ייצרו קשר עמכם על מנת לקבוע פגישה להנפקת הוויזה והכנסתה לדרכונכם. באופן עקרוני רק מגיש הבקשה בעצמו יכול לבוא לקחת את דרכונו. אם לא קיימת אפשרות כזאת, אתם יכולים ליפה את כוחו של אדם המייצג אתכם, לבוא ולקבל את דרכונכם בשמכם. לשם כך יש למלא ייפוי כוח שעל האדם המייצג אתכם להביא עמו.

אם נדחתה בקשתכם לוויזה –

ייתכנו מספר סיבות לכך. הסיבות יפורטו  במכתב דחייה שיימסר לכם. הסברים על סיבות אלה ניתן למצוא בסעיף שאלות נפוצות.
הנכם גם רשאים בכל עת להגיש בקשה חדשה בצירוף כל המסמכים הדרושים, המכילות מידע משמעותי שניתן לאמת.

לאחר קבלת הויזה לגרמניה

אם כל הנתונים המופיעים על תג הוויזה שלכם נכונים, אין דבר העומד בדרככם למימוש הנסיעה. אנא בדקו זאת מייד עם קבלת הדרכון לידיכם. יש להודיע באופן מיידי במידה והתגלו טעויות (באמצעות דוא"ל לכתובת: rk-visa-100@tela.diplo.de או rk-visa-101@tela.diplo.de), כדי שהשגרירות תוכל להנפיק לכם ויזה חדשה.
להדפסת תג ויזה מתוקן אין צורך בקביעת תור מראש.

על הוויזה שלכם מופיעים השם המלא, מספר הדרכון ותמונתכם. כמו כן מצוין מספר ימי השהייה ותוקפה של הוויזה, כלומר פרק הזמן שבידיכם עד לקבלת אשרת השהייה שלכם בתחומי גרמניה.

לכן חשוב לא לשכוח להירשם מיד לאחר כניסתכם לגרמניה בלשכה למרשם אוכלוסין ולקבוע תור ברשות לאזרחים זרים.  עם הוויזה המתירה את כניסתכם לגרמניה ניתן לנוע בכל רחבי מדינות שנגן.

לאחר הגעתכם לגרמניה, תצטרכו לשכור דירה, להירשם בעירייה ולאחר מכן לגשת למשרד זרים כדי להמיר את הויזה באישור שהיה לכל תקופת שהותכם.

יש לציין שבארץ תקבלו ויזה רק לתקופת של 3 חודשים, ובכל מקרה תצטרכו להגיע למשרד זרים בעירכם כדי להאריך את הויזה או להמירו באישור שהיה לתקופת שהות ממושכת יותר. כאשר טיפלתם בעניינים כבר בארץ, מדובר יהיו על תהליך מהיר ופשוט יותר שיכלול אימות מסמכים ולא מבחינה של הבקשה.

 

יש לכם שאלות?
נשמח לעזור!

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם.

הפריט נוסף להזמנה שלך! 🙂